Workshop gav nya affärsinsikter om tillväxtmarknader

Publicerat: 14 februari, 2019

Den 14 februari träffades deltagande företag i projektet Sustainable Business Cleantech för en Roadmap-workshop. Syftet var att tydliggöra företagens deltagande, vad de vill göra och när samt vad de önskar uppnå i slutet av 2020 när projektet slutar.

– Under denna förmiddag har jag fått en tydligare plan över vad jag ska göra de kommande två åren. Lumine LEDs ambition är att sätta upp en produktionsenhet på en vald tillväxtmarknad och det känns jätteroligt om det skulle bli av, säger Hamid Yousefzadegan, VD Lumine LED.

Intressant att göra affärer med tillväxtmarknader

Nolby Ekostrategi är ett nytt företag i projektet.

– Workshopen gav mig ökade insikter i hur jag kan göra affärer på tillväxtmarknader men också förståelse för den process som projektet har, säger Stefan Hellstrand, VD.

Nolby Ekostrategi hjälper lantbruk, företag, föreningar och samhällsorganisationer främja sina egna mål samtidigt som de arbetar med ett tydligt hållbarhetsfokus, vilket leder till en förbättrad hållbarhetsstandard för hela samhället.

– Jag tror mig ha unika metoder för hur man kan främja hållbarhet, få ökad lönsamhet i sitt företag och samtidigt bidra till de globala hållbarhetsmålen. De metoder jag har är lika relevanta för företag i Värmland som på olika tillväxtmarknader.

Nya samarbetsmöjligheter

Workshopen gav tillfälle till mingel och nya kontakter knöts.

– Det var intressant och roligt att få träffa Hamid. Vi såg direkt många spännande saker som vi gemensamt skulle kunna göra, säger Stefan Hellstrand.

– Ja, vi talade om många spännande utvecklingsmöjligheter, säger Hamid Yousefzadegan.

Stöttar klimatsmarta lösningar

Projektet Sustainable Business Cleantech stöttar små och medelstora värmländska företag med klimatsmarta lösningar som vill göra affärer på tillväxtmarknader.

– Alla företag är med av olika anledningar och målen kan variera från att lära sig mer om en tillväxtlands behov till att göra en affär, säger Therese Rosenblad, processledare.

Stefan Hellstrand, VD, Nolby Ekostrategi & Hamid Yousefzadegan, VD, Lumine LED

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top