Nya möjligheter genom hållbar affärsutveckling i ditt företag

Publicerat: 28 augusti, 2019

För att öka företagens förmåga att arbeta hållbart och bli redo för hållbara affärer på en global marknad så lanserar Sustainable Business Cleantech en workshop-serie i tre delar. Den första delen i workshopserien ”Skapa hållbara och lönsamma affärer globalt” hölls den 28 aug.

Deltagarna fick en introduktion till hållbar utveckling och fördjupa sig i diskussioner om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Inspiration till social hållbarhet

Clarion Collection Hotel Plaza berättade om deras hållbarhetsarbete och de många olika hållbarhetsinitiativ som de gör. Hotellet arbetar utifrån people, planet, profit där man tar hänsyn till människornas värde och välmående, att minska miljöpåverkan och att hållbarhet är en konkurrensfördel som ger bättre lönsamhet. Alla Nordic Choice hotell
är idag certifierade enligt miljöstandarden ISO 14001. 

– 4/5 av hotellen använder sig av 100 % förnybar elektricitet med ursprungsgarant ifrån Ishavskraft, berättar Sara Frohm, Food and beverage manger, som också berättade om att de bland annat sätter stora krav på sina 150 samarbetspartners och leverantörer gällande etisk handel gällande människa och miljö. De samarbetar med UNICEF för att skydda barn som är utsatta för trafficking och genom att hotellgäster avsäger sig städning så skänks 10 kr till barn- och kvinnohem i Kambodja. Och detta är bara några exempel…

LIFE Academy presenterade LIFE School som ett annat exempel på social hållbarhet. LIFE Schools -konceptet har utvecklats av LIFE Academy för att stärka och underlätta för skolor att integrera hållbar utveckling i sin skolplan och dagliga skolaktiviteter genom att engagera ledning, lärare, skolpersonal och elever. Skolor har en enorm potential att bli modeller för och visa vägen till hållbarhet.
– Barnen i skolan idag blir morgondagens medborgare. De måste vara utrustade med rätt metoder och verktyg för att ta itu med de utmaningar som skapats av de gamla, ohållbara utvecklingsmetoderna vi hittills har använt. Vi måste vara kreativa och innovativa och låta eleverna aktivt delta i lösningarna, säger Therese Rosenblad, LIFE Academy.

Företagens drivkrafter för socialt hållbarhetsarbete

Deltagarna fick även fundera över sitt företags resurser och förutsättningar och vad ditt företag har möjlighet att påverka. Vad gör du i dagsläget? Vad skulle du vilja göra? Vad kan du göra för att få personalen att vissla när de ska gå till jobbet? Vad vill du ta ansvar för?

På bilden syns: Åke Lindeberg, Perfekta Industrier, Hamid Yousefzadegan, Lumine Led, Therese Rosenblad, Sustainable Business Cleantech och LIFE Academy, Sara Frohm från Clarion Collection Hotel Plaza samt Svend Kofond Petersen, Eden Aquatech.

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top