Förberedelserna inför Sydafrika är i full gång för företag i Värmland

Publicerat: 24 januari, 2020

Nu ges företagare i Värmland möjligheten att åka till Sydafrika för att lära känna behov, affärsmöjligheter och etablera långsiktiga kontakter. En matchmaking-resa är inplanerad den 28 mars-3 april. Under dagens informationsmöte fick intresserade företag information om resan, schema och vilka förberedelser som behövs. 

Vi har valt Sydafrika som marknad då LIFE Academy redan har ett stort nätverk där och därifrån har vi kunskapen om att de har stora behov av klimatsmarta lösningar. Afrika är dessutom en stor växande marknad med över en miljard människor, vilket innebär en stor potential, säger Therese Rosenblad, Processledare, Sustainable Business Cleantech som drivs av LIFE Foundation som i sin tur ägs av LIFE Acacemy. 

LIFE Academy har arbetat med hållbar utveckling genom att utbilda och stödja beslutsfattare i företag, offentliga organ och organisationer över hela världen via program finansierade av SIDA. 

Just nu bedrivs två program inom förnybar energi och dessa två program kommer att ha regionala träffar i Kapstaden under den vecka som vi åker dit med företag från Värmland. Det innebär alltså ett ypperligt tillfälle att få träffa 60 beslutsfattare från olika ministerier, energibolag och experter inom energisektorn på plats, säger Therese Rosenblad.  

Många möjligheter till match-making

Resan kallas för en match-making resa och de företag som åker med kommer få tillgång till många tillfällen att knyta kontakter. Exempelvis ett gemensamt mingelevent med kursdeltagarna och deras nätverk, boende och utställarplats på hotellet där de 60 kursdeltagarna finns samt individuella och gemensamma företags- och studiebesök.  

Ett av företagen som ska följa med är Sunfuria och dess innovatör Adam Fjaestad. Vi passade på att ställa några frågor till honom.

Vad du fick med dig från mötet? 
Jag fick med mig en känsla av tillförsikt, det ser ut att bli en bra resa i trygga händer!
Vilket är ditt huvudsakliga syfte med resan? 
Att hitta en samarbetspartner som gör att vi kan introducera Sunfurias Solkokare i Sydafrika och närliggande länder.
Vad är det som lockar dig med att åka med på just denna resa? 
Kontaktnätet och möjligheten att använda sig av det på plats.

Arrangör av resan är projektet Sustainable Business Cleantech. Två viktiga projektmål som ligger till grund för resan är dels att matcha företagens erbjudanden mot identifierade behov i tillväxtländer och dels att fler värmländska cleantech-företag etablerar sig på växande tillväxtmarknader.

Therese Rosenblad, processledare, förklarar det preliminära schemat under resan.
Marlene Gustavsson, VD LIFE Academy, har mycket erfarenhet av Sydafrika och gav en bild över saker att se och göra.
Informationsträffen bjöd på kunskapsutbyte och frågor för att på bästa sätt förbereda sig för resan.

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top