string(120) "background: url(https://www.cleantechbusiness.se/wp-content/uploads/2019/06/Topbild-tobias.jpg) no-repeat center center;"

Föreläsning Tobias Jansson: Trender inom cirkulär ekonomi

3 oktober
10:15

Sustainable Business Cleantech är stolta över att få bjuda in dig till

Föreläsning med Tobias Jansson

Trender 2019 inom cirkulär ekonomi

 

Tobias Jansson. Foto: Annacarin Isaksson

Som ett led i vår strävan efter en mer hållbar planet vill vi kunskapshöja företagare, offentlig sektor och studenter inom cirkulär ekonomi och kan stolt presentera Tobias Jansson som föreläsare, CircularEconomy.se.

Föreläsningen Trender 2019 inom cirkulär ekonomi är en föreläsning där vi får lyfta blicken och spana på den aktuella utvecklingen med fokus på ett antal utvecklingsspår där det händer mycket just nu. Exempel på trender som tas upp är Restflöden och symbioser, Digitaliseringen som möjliggörare, Mot ett cirkulärt livsmedelssystem, Upphandling för cirkulär ekonomi, Skogen är nyckeln och Bygga cirkulärt. Föreläsningen innehåller också en kortare introduktion till cirkulär ekonomi som område samt en mängd faktiska exempel från skilda branscher, många relevanta för företag inom cleantech och värmländsk industri.

Syftet med föreläsningen är dels att informera och sprida kunskap om cirkulär ekonomi och dels att väcka nyfikenhet för att påbörja eller fortsätta en mer hållbar verksamhetsutveckling och framtid.

För vem: Föreläsningen riktar sig till studenter, näringsliv, offentlig sektor, akademi och forskning. Till alla som är intresserade av hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Tobias Jansson föreläser och skriver om cirkulär ekonomi och initierar innovationsprocesser i cirkulär riktning hos företag och andra verksamheter. Han har hållit långt över hundra uppskattade föreläsningar och workshops för privata och offentliga aktörer runt om i Norden. Sedan 2012 driver Tobias bloggen CircularEconomy.se, och var 2006 med och grundade magasinet Camino som skriver om hållbar livskvalitet.

Vad är cirkulär ekonomi? Enkelt uttryckt kan man säga att en cirkulär ekonomi är motsatsen till den traditionella, linjära ekonomin som vi har idag. Istället för att tillverka, köpa, använda och sedan slänga sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt som man tillverkat så länge det går. Och när sakerna är förbrukade återanvänds och återvinns så mycket som möjligt om och om igen – allt för att tära mindre på jordens resurser och minska vårt avfall. Ett modernt ord för kretslopp helt enkelt. (Källa: Naturskyddsföreningen)

Program

Datum: 3 oktober
Plats: Karlstads universitet

Program:

kl.9.45-10.15 Registrering och kaffe

kl.10.15-12.15 Föreläsning (lokal Aula Magna)

kl.12.15-13.15 Lunch (restaurang Solsta Inn i Karlstads universitet)

kl. 13.30-16.00 Workshop i cirkulära affärsmodeller (lokal 5F322) OBS! Exklusivt för medfinansiärer i Sustainable Business Cleantech. Företag, medfinansiärer och partners till projektet Sustainable Business Cleantech bjuds även till workshopen ”Cirkulär design och cirkulära affärsmodeller” ledd av Tobias Jansson. I workshopen får deltagarna öva sig i att tänka cirkulärt, med hjälp av verktygen Circular Design Wheel och Business Model Canvas.

Kostnad

Föreläsning: 550 kr (inkl. lunch)

Workshop (inkl. fika) är endast till för medfinansiärer i projektet Sustainable Business Cleantech och är kostnadsfri men man betalar för föreläsningen.

Anmälan

Gör din anmälan till föreläsning och workshop här.  (Gäller ej studenter som anmäler sig till olle.sonesson@kau.se)
Anmäl dig senast 29 september.

 

Arrangörer

 

 

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top