En lyckad föreläsning och workshop med anti-korruptionsexperten Anna Romberg

Publicerat: 14 september, 2020

”Om det finns möjligheter så finns det även risker”

Så uttryckte sig Anna Romberg på sin föreläsning och workshop. Och sammanfattningsvis så är det exakt det vi tar med oss från hennes genomgång. Det är väldigt viktigt att göra din research innan du etablerar dig och gör affärer i ett tillväxtland. Lagstiftning och kultur varierar från land till land, men det finns många röda flaggor du kan uppmärksamma dig själv på. Är du medveten om riskerna så kan du också förbereda dig inför dem.

Vi hade föreläsningen och workshopen digitalt via Zoom.

Informationsbild i Annas presentation om korruptionen i Latinamerika från 2012-2018.

Talande bild över hur den gråa zonen löper mellan lag och etik.

Vi fick under workshopen läsa olika case där vi tillsammans skulle diskutera vilka röda flaggor som fanns. Vad reagerar vi på som inte känns helt rätt i magen?

Missade du föreläsningen och workshopen med Anna och är nyfiken på att veta mer? Kontakta oss, vi spelade in genomgången och har bland annat fått en checklista av Anna som kan vara bra att ha som grund om du vill förbereda dig för korrupta situationer.

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top