Eden Aquatech och Aquarden Technologies ingår partnerskap

Publicerat: 25 november, 2019

På Eden Aquatech upplever vi ett växande behov av lösningar för avancerad reningsteknik av lakvatten. Med Aquarden Technologies har vi hittat en partner som uppfyller våra krav på hög kvalitet, unik teknologi och god service.

Under de senaste 25 åren har Eden Aquatech levererat lösningar för luftning och biologisk rening av lakvatten och skapat sig en stark position på marknaden.  

Tillsammans med Aquarden Technologies kan de nu erbjuda mer avancerad teknologi för lakvatten. Genom samarbetet kan de nu lösa även de mest krävande vattenreningsproblemen med hjälp av tekniker som:

”Med det svenska miljöföretaget Eden Aquatech AB har vi hittat en seriös partner med lång erfarenhet av den nordiska marknaden. Svend Kofod Petersen som är ägare av Eden Aquatech AB är en etablerad och trovärdig leverantör på marknaden och vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda våra produkter genom en seriös partner,” säger Tore Svendsen, Chief Operating Officer på Aquarden Technologies. 

Vi skräddarsyr lösningar för varje enskild deponi, oavsett om det är borttagning av tungmetall, fullständig PFOS-förstörelse eller oljeborttagning.

”Nedbrytning av PFOS är ett av de största problemen som vi har löst för bland annat deponier. På Aquarden Technologies har vi utvecklat en metod för att helt sönderdela PFOS, med hjälp av Super Critical Water Oxidation (SCWO),” säger Tore Svendsen, COO från Aquarden Technologies.

Eden Aquatech och Aquarden Technologies har redan ett antal gemensamma projekt. De har bland annat hjälpt en stor svensk deponi.  

”Kunden har varit mycket nöjda med våra syresättare och bioreaktorer men behövde mer avancerad reningsteknologi. Vi har därför i vårt samarbete installerat en containerbaserad lösning med flotation som säkerställer att utsläppskravet uppfylls,” säger Svend Kofod Petersen, Eden Aquatech.

Om du har en utmaning med ditt vatten, kontakta oss. Vi bidrar gärna med kloka råd och förslag till lösningar.

För mer information och kontakt 

Svend Kofod Petersen
VD / General Manager
Phone: + 46 (0) 571-23233
Mobil:   + 46 (0) 706478699
E-Mail: info@edenaquatech.se
http://edenaquatech.se

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top