Coronaviruset: Så tänker projektgruppen just nu

Publicerat: 18 mars, 2020

Vi hoppas att ni alla mår så bra som det bara går i dessa tider. Med anledning av läget som är vill vi informera er om hur vi arbetar vidare i projektet.

Vår plan innan Coronasmittans härjningar och globala spridning var att vi skulle göra en delegationsresa till Kapstaden i Sydafrika nu i april för matchmaking av vissa regionala erbjudanden mot identifierad efterfrågan i södra Afrika samt en satsning mot Latinamerika där vi hade identifierat behovsområden. 

Det var ett svårt beslut att avblåsa resan till Sydafrika och alla aktiviteter. Men som läget är nu kan vi inte göra annat än att flytta fram den. Vi återkommer med mer information om tiden för resorna till tillväxtmarknaderna samt aktiviteter när det har lugnat ner sig och vi kan börja planera. Vår förhoppning är att kunna genomföra resor till både Sydafrika och Latinamerika till hösten. Den förhoppningen styrs givetvis av situationen som råder just nu, men vi håller er uppdaterade.

Vad har då Sustainable Business Cleantech för plan nu?

De närmaste veckorna ägnar vi vår tid åt sådant kontorsarbete som vi ändå skulle ha gjort under det här året av projektet, vårt sista år.

Vi kommer att göra klart de marknadsföringsfilmer och färdigställa det material som ska skickas till nätverket i södra Afrika och Latinamerika, precis som vi har lovat att göra.

Vi ska också se över våra kommande seminarier. Vårens seminarieserie ”Marknadskunskap tillväxtmarknader” ska vi försöka göra om till webbseminarium så att vi kan genomföra det utan fysiska möten. I samband med detta kommer vi att föreslå inläsningsmaterial som kan underlätta för företagens ställningstagande till en potentiell etablering på en tillväxtmarknad. Vi har ställt in vårt seminarium Design för cirkularitet som vi planerade att ha tillsammans med klustren i Värmland den 23 april.

Det här innebär samtidigt att tidigare angivna tider för vårens seminarieserie nu får anses mycket preliminära. Sannolikt får vi anledning att återkomma för att genomföra dessa seminarier vid senare tillfälle.

En annan viktig uppgift för oss i projektet är att vidareutveckla en modell som även täcker in våra insatser efter matchmaking med potentiella samverkanspartners i tillväxtmarknader.

Det är den plan vi har i dagsläget. Ni är varmt välkomna att kontakta oss om ni har några funderingar.

/Cleantech-teamet

Om oss

Sustainable Business Cleantech stöttar företag som vill växa och etablera sig på tillväxtmarknader. Projektet riktar sig till små- och medelstora företag i Värmland med lösningar inom miljöteknik.

Nyhetsbrev

Kontakt

Adress

Köpmannagatan 2, SE-652 26 Karlstad, Sweden

Telefon
Mail
Scroll to Top